Specialistische vloerreiniging

Linoleum vloeren

Linoleum onderhoud

Linoleum vloeren zijn zeer duurzaam.

Linoleum vloeren zijn goed te onderhouden en goed te reinigen.

Ook een linoleum vloer ontkomt niet aan slijtage en vervuiling, door verkeerd gebruik van producten en de combinatie van vuil verplaatsing en beschadigingen. Daarom is het belangrijk de linoleum vloer te beschermen.

Linoleum nieuw gelegd

De nieuwe linoleum vloer is geplaatst dan raden we aan om de vloer te beschermen doormiddel van het  conserveren van linoleum. Dit houd in het aanbrengen van een of meerdere beschermlagen die bestaan uit polymeren. Dit word in de volksmond ook wel genoemd als een waslaag aanbrengen op de linoleum vloer. Zo heeft het aanbrengen van een beschermende waslaag bij een nieuw gelegde linoleum vloer haar voordelen.- 

-De  linoleum vloer is goed te onderhouden voor de dagelijkse schoonmaak.

-Door de beschermende ‘waslaag’ heeft de linoleum vloer Minder kans op snelle slijtage.

Diep strippen linoleum

Bij diep strippen van een linoleum vloer worden de oude waslagen verwijderd door middel van reinigers met speciale machines, bij diep strippen moet zeer voorzichtig te werk worden gegaan om de linoleumvloer niet te beschadigen. Als de oude waslagen van de linoleumvloer zijn verwijderd wordt de vloer weer opgebouwd door een of meerdere waslagen met polymeer aan te brengen. Hierin heeft u keuze uit verschillende glans gradaties. 
 
 
Top strippen linoleum
 
Een linoleum vloer heeft een basislaag waar meerdere polymeer- of waslagen over zijn aangebracht. Voordeel hiervan is dat alleen de oude waslagen worden verwijderd en weer opnieuw worden aangebracht. Uiteraard is belangrijk te voorkomen dat de linoleum vloer niet word aangetast, de linoleum vloer raakt beschadigd en de reiniging zal opnieuw moeten gebeuren volgens het diep strippen van een linoleum vloer.
 
 
Periodiek onderhoud of opblokken linoleum
 
De linoleum vloer krijgt een periodieke behandelbeurt, de linoleum vloer word behandeld met een waslaag. Dit kan wel oplopen naar een paar keer per jaar.